Ad Code

Cara Nak Buat Kek Pisang Simple

TAMBAHKAN BAHAN DALAM BLENDER Apabila telur dan gula dah betul-betul sebati di dalam blender masukkan pula minyak pisang lenyek dan esen pisang. Bakar 60 minit suhu 170c api atas bawah atau kukus 45 minit.


Tips Dan Resepi Kek Pisang Kekal Moist Walau Dibakar

Sesudu kecil soda bikarbonat.

. Nak jimat selain buat Cucur boleh buat Kek Pisang resepi daripada seorang pengguna Facebook ini. Banana Moist Cake Alhamdulillah hari ni sy share resepi banana Moist Cake yg sedap Dan mudahCara nak buat kena tengok video sampai habis tauResepi bana. Nak lebih menarik buat anak-anak boleh buat guna bekas muffin.

Dan gaul kesemuanya sampai sebati dengan menggunakan spatula. Masukkan minyak dalam pisang lenyek tadi. Mula-mula mixedkan telur gula ovelete dan esen vanilla.

Cara buat kek pisang. Kalau nak buat 2 benua macam ni bahagi adunan kepada 2 bekas 1 biar kosong dan 1 lagi masukkan serbuk koko 2 sudu makan. Gaulkan Dengan Bahan B Kemudian kita sediakan pula bahan B Semua bahan dikacau rata hingga tepung sebati.

Sediakan loyang saiz 8 inci. Masukkan tepung soda bikarbonat baking powder. Terima kasih Syana Anuya Manmad untuk perkongsian resipi Kek Pisang ini.

Boleh hiaskan dengan pisang diatasnya. Ayak tepung serbuk penaik dan soda penaik. Kemudian masukkan bahan A B dan C.

Kalau oven anda kecil boleh buat dua kali dengan menggunakan loyang 5 inci. Adunan akan jadi seperti dalam gambar di bawah ini. Gaulkan sehingga adunan sebati.

Cara buat kek pisang gebu lembut dan sedap. Blend lagi dalam 3 minit. 1 cawan minyak masak.

AYAK TEPUNG Ayakkan tepung gandum soda bikarbonat dan baking powder. Masukkan kesemua bahan D ke dalam bekas mixer dan putarkan sampai betul-betul gebu dan putih. 1 cawan gula perang bole kurangkan kalau tak nak manis 3 biji telur 1 ½ cawan tepung superfine tepung gandum 1 sudu besar ovelete 1 sudu kecil baking power 1 sudu kecil soda bikarbonat 1 sudu kecil esen vanila 200 gm minyak 2 sudu besar serbuk koko CARA PENYEDIAAN KEK PISANG 2 BENUA.

Kemudian Bahan B ke dalam adunan yang dikisar tadi. 1 sudu baking powder 1 penutup botol esen pisang Dalam tutorial ini Puan Hasyyati buat 3 adunan terus jadi kalau anda nak cuba buat sedikit dahulu ikut saja sukatan di atas. Adun bahan tersebut menggunakan pengadun.

Perlahan-lahan masukkan telur ke dalam adunan dan teruskan pengadun secara sederhana. 1 cawan gula 1 34 cawan tepung gandum Telur 3 biji Minyak 1 cawan Pisang lenyek 1 cawan 1 sudu teh baking powder 1 sudu teh bicarbonat soda Cara membuat. 1 cawan pisang lenyek.

Kemudian kacau sebati adunan. Kalau tiada tepung melekat pada kek ianya sudah masak. Tuang dalam loyang yang disapu mentega.

Untuk bahan B campurkan kedua-duanya dan gaul sekata. Gunakan whisk atau senduk nasi je pun boleh. Boleh juga nak guna pisang berangan pisang mas atau pisang montel.

Mula-mula kisar bahan A sampai sebati. Simple saja cuma 5 langkah. Caranya mula sekali lenyek pisang hingga mencukupkan kuantiti.

Kalau nak kurang manis boleh kurangkan sedikit gula. 1 1 2 cawan tepung gandum. Kemudian masukkan gula dan esen vanilla.

Sapu marjerin sikit pada loyang. Kisar Telur Dan Gula Mula-mula masukkan telur dan gula ke dalam blender. Kisar gula dan telur.

Satukan Bahan A Mula-mula semua bahan A di atas disatukan dan dikacau rata saya kacau guna garfu je. Kacau sehingga sebati tuang dalam loyang yang disapu mentega hias sesuka hati. Nak tahu kek sudahpun masak atau belum pada minit ke 45 cucuk kek pisang dengan lidi sate.

Masukkan bahan kisar ke dalam adunan. Kaup balikkan adunan sehingga sebati. 1 sudu soda bikarbonat.

Kemudian kisar sehingga gebu dan sebati. 2 cawan tepung gandum. Ayak tepung gandum tepung penaik dan soda bikarbonat ke dalam satu bekas.

Sesudu kecil baking powder. Lepas dah sebati baru masukkan pisang dan kisar sekejap je dalam 3 saat. Kemudian boleh masukkan pewarna perang sedikit.

Kalau ada tepung naik sndiri pun boleh terus guna dan tak payah letak dah soda bikarbonat dan baking powder lagi 3. Sangat lembut dan gebu. Satukan kesemua bahan ke dalam blender kecuali pisang.

Tepung gandum 2 cawan Baking powder 1 sudu kecil CARA PENYEDIAAN KEK KAMPUNG. Tuang bahan-bahan blend dalam bahan ayak. 2 sudu besar serbuk coklat diayak dalam bekas adunan pisang tadi Cara-cara.

Gaul lagi hingga sebati. Kaup balikkan adunan sebati Kalau nak buat 2 benua seperti di gambar bahagi adunan kepada 2 bekas 1 biar kosong dan 1 lagi masukkan serbuk koko 2 sudu makan. -- Apam Pisang Gebu 1 biji telur gred b.

Boleh juga gunakan pengisar jika tiada pengadun. Potong pisang masukkan ke dalam pengisar bersama vanila kisar lagi. Bakar kek pisang pada suhu 160C selama 50 minit menggunakan api atas bawah mengikut oven masing-masing.

1 cawan gula pasir. Kalau rasa pisang tu besar sangat boleh buat anggaran dalam 2 cawan bila dah lenyek tu. 3 -4 biji pisang sederhana besar atau nak lecek pun boleh.

Kemudian sediakan mangkuk besar atau besen dan masukkan tepung naik sendiri ke dalamnya. Tuang adunan ke dalam loyang yang disapu sedikit minyak.


Kek Pisang Bakar Sukatan Cawan Resepi Mudah Dan Moist Youtube


Resepi Kek Pisang Moist Gebu Sedap Mudah Blend Aje


Pin On Cake


Cuma 4 Langkah Kek Pisang Cikgu Ini Memang Senang Sedap

Post a Comment

0 Comments

Ad Code